Masterclass ‘De duurzame haven van de toekomst’ - deel 1

Op donderdag 6 oktober 2016 organiseerde de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens een Masterclass De Duurzame haven van de toekomst - deel 1. De eerste van de serie masterclasses ging over de nieuwe Omgevingswet en werd georganiseerd samen met enkele van onze geassoceerde partners te weten:

en    en 


Spoedcollege Omgevingswet

Gerard van Kempen van DGMR en Irene Buitenhuis van Movares, gaven de deelnemers een spoedcollege ‘Omgevingswet’. Het hoe en wat rondom de wet kwam uitgebreid aan bod. De komende tijd staat er veel te gebeuren. De nieuwe Omgevingswet gaat heel anders te werk, dan de huidige systematiek met een ‘festival’ van onderzoeksrapporten. Met de nieuwe Omgevingswet mag er gebruik worden gemaakt van een ‘mengpaneel’. De verschillende onderdelen om te komen tot een veilige en gezonde fysieke leefomgeving, mogen binnen bepaalde grenzen ‘heen en weer’ geschoven worden.

Casus Waasdam

Marieke Vavier van Port Solutions Rotterdam legde de casus van de niet-bestaande gemeente Waasdam uit. Vervolgens namen de deelnemers actief deel aan het beantwoorden van een drietal vragen.
 

icon NVB-Masterclass Duurzame haven van de toekomst - deel 1 (Omgevingswet)
NVB-leden kunnen hier alle presentaties als geheel downloaden

 

 

 

 

 


 

 

 

Aanbod geassocieerde partners DGMR, Movares en Port Solutions

Naar aanleiding van de Masterclass, bieden de geassocieerde partners DGMR, Movares en Port Solutions een Quick scan Omgevingswet aan exclusief voor leden van de NVB. U kunt hieronder het aanbod downloaden (let op! u dient ingelogd te zijn).

icon Aanbod geassocieerde partners DMGR, Movares en Port Solutions: Quick scan Omgevingswet

 

Go to top